ua en ru

Бурбак: "Народний фронт" не висуває жодних нових вимог щодо коаліції

Пропозиції президенту щодо кандидатури прем'єр-міністра, а також кандидатур до складу Кабінету Міністрів України вносить коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді. Про це заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час спілкування з журн

"Згідно з Конституцією України пропозиції президенту щодо кандидатури прем'єр-міністра, а також кандидатур до складу Кабінету міністрів України вносить коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді", - зазначив він.

"Ми сьогодні почули про умови входження в коаліцію від інших партій: спочатку прийняття законопроектів, які вони вважають дуже потрібним, а потім створення коаліції", - додав Максим Бурбак.

Він відзначив, що "Народний фронт" не висуває жодних нових вимог, "як це озвучив керівник фракції БПП".

"Хочу нагадати, що 2 місяці ми відкрито звертаємося до колег з БПП, щоб вони публічно визначилися з варіантом подолання штучно створеної політичної кризи. Або ми відновлюємо роботу коаліції "Європейська Україна" і підтримуємо програму дій чинного уряду, або вони пропонують альтернативного прем'єра, склад уряду і нову програму", - наголосив Максим Бурбак.

Він підкреслив, що "Народний фронт" не підтримає відставки діючого уряду, поки не буде альтернативи.

"Депутати нашої фракції хочуть бачити склад нового Кабінету міністрів і програму дій нового уряду, а не слова і завірення в тому, що будуть проводитися реформи. Я бачив програму діючого уряду - там 379 конкретних рішень, які треба впровадити", - сказав голова фракції.

"Треба відповідально ставитись до ситуації в країні. Для того, щоб було економічне зростання - треба, щоб уряд стабільно працював, а не ділити портфелі", - резюмував Максим Бурбак.