ua en ru

Бурбак: "Народний фронт" одностайно підтримує уряд і прем'єр-міністра

Фракція "Народний фронт" одностайно підтримує коаліційний уряд і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Про це заявив з парламентської трибуни голова фракції Максим Бурбак.

"Фракція "Народний фронт" одностайно виступає за підтримку коаліційного уряду і прем'єр-міністра. Я впевнений, що у сесійній залі переважають депутати з почуттям громадянської сумлінності і державницькими принципами. Майбутнє України в наших руках. Або ми відповідальні парламентарі, або легковажні популісти та інтригани", - сказав Бурбак.

Він наголосив, що в комітетах Верховної Ради вже заслухали звіт міністрів, і парламенту треба нарешті визначитись зі своїм ставленням до роботи Уряду.

"Існує 2 варіанти: назбирати 150 підписів і 226 голосів, щоб проголосувати за його відставку, усвідомлюючи повну відповідальність за всі наслідки, які наступають буквально з наступного дня, тому що цим запускається сценарій дострокових виборів і хаосу. Або в іншому випадку - треба дати уряду нормально працювати", - підкреслив Голова фракції.

Максим Бурбак наголосив, що парламент разом з урядом і президентом повинен знайти вихід з політичної кризи, оскільки сценарій "безкінечних виборів і дестабілізація країни - це жаданий сценарій кремлівського агресора.

"Втілення цього сценарію матиме катастрофічні наслідки для держави", - підкреслив Бурбак.

"Закликаю до мудрості і виваженості. Нині голос кожного з нас може визначити успіх або програш України. Сьогодні маємо висловити тверде так коаліції "Європейська Україна" і коаліційному уряду Арсенія Яценюка. Ми не маємо права зійти зі шляху реформ, які ведуть Україну до повноправного членства у ЄС і НАТО", - закликав голова фракції.