ua en ru

У Бундестазі вважають "заморожений конфлікт" на Донбасі одним з найкращих варіантів

У Бундестазі вважають "заморожений конфлікт" на Донбасі одним з найкращих варіантів Фото: Ханс-Петер Бартельс

Голова комітету з питань оборони Бундестагу виступив проти скасування санкцій

Голова комітету з питань оборони Бундестагу, член Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Ханс-Петер Бартельс вважає, що "заморожений конфлікт" - на сьогодні чи не кращий варіант врегулювання ситуації на Донбасі. Про це він сказав в інтерв'ю виданню Neue Osnabrücker Zeitung, що вийшло в суботу, 16 травня, передає Deutsche Welle.

За словами Бартельс, під час перебування в Києві в кінці квітня він отримав враження, що в українських владних колах припускають можливість настання сепаратистів за підтримки російських військ в найближчі тижні.

"А тому заморожений конфлікт був би чи не найкращим варіантом, на який ми можемо сподіватися", - зазначив Бартельс.

Він також висловився проти скасування санкцій щодо Росії, поки "режим припинення вогню постійно порушується і не видно ознак того, що Україна відновила контроль над своєю державної кордоном".

За словами Бартельс, метою санкцій є нагадати Росії про її інтересах. Якщо ж ситуація загостриться, політик припускає, що в такому випадку постане питання про посилення санкцій.

Говорячи про питання поставок зброї Києву Заходом, Бартельс припустив, що він може знову стати актуальним у тому випадку, якщо сепаратисти на Донбасі підуть в масштабний наступ по всій лінії фронту.

"Тоді отримають імпульс ті, хто закликає до зброї", - зазначив він.

Відзначається, що на наступному тижні Бартельс залишить пост голови комітету Бундестагу з питань оборони і почне працювати як уповноважений Бундестагу з питань збройних сил.

Нагадаємо, раніше Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель констатувала напружену ситуацію в Широкіно та районі донецького аеропорту в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.