ua en ru

Булатов може попросити політичний притулок за кордоном

Один з лідерів Автомайдану Дмитро Булатов може попросити політичний притулок за кордоном

Один з лідерів Автомайдану Дмитро Булатов може попросити політичний притулок за кордоном. Про це він заявив під час прес-конференції у Берліні в суботу, 15 лютого, повідомляє Deutsche Welle.

Він наголосив, що за умов подальшого переслідування він буде змушений просити в однієї з країн політичний притулок, але "поки що я не буду подавати жодних заяв в жодній країні... Я хочу нагадати - моя головна мета - повернутися в Україну. І ця мета не зміниться".

Він також зазначив, що в Україну йому шлях закритий через відкриту проти нього кримінальну справу.

"Кримінальну справу відкрито через те, що 24 січня я буцімто організував та брав участь в акції масового протесту, яка призвела до важких наслідків. При цьому я був викрадений 22 січня. Влада не обтяжувала себе навіть тим, щоб перевірити дати та відкрити проти мене кримінальну справу саме тоді, коли я перебував у місті", - сказав він.

Також він зазначив, що всі його рахунки та майно на даний момент арештовано.

В найближчих планах Дмитра Булатова - організація спротиву в країнах ЄС та зустрічі з правозахисниками.

"Я буду вести консультації з представниками Євросоюзу різних країн, в тому числі і Німеччини, у мене призначений цілий ряд зустрічей... Я буду продовжити рух Автомайдану в європейських країнах, де знаходяться банківські рахунки представників теперішньої влади, де знаходяться їхні будинки".

Булатов повідомив, що найближчі акції автомайданівців відбудуться у Відні та Вільнюсі.