ua en ru

Коли будуть шкільні канікули в новому навчальному році: розклад

Коли будуть шкільні канікули в новому навчальному році: розклад Ілюстративне фото (pixabay.com/stevepb)

Графік шкільних канікул на 2018-2019 навчальний рік

Розклад шкільних канікул 2018-2019 в українських навчальних закладах, скільки триватимуть осінні, зимові та весняні канікули в новому навчальному році - в матеріалі Styler.

Графік канікул 2018-2019 для школярів

Зовсім скоро в школах України пролунає перший дзвоник, а вже в понеділок, 3 вересня, діти сядуть за парти. І хоча уроки ще не почалися, для школярів і їх батьків вже є актуальним питання, коли розпочнуться канікули восени, чи будуть в цьому році зміни в звичному розкладі і тривалості навчального року.

Графік шкільних канікул встановлює кожен навчальний заклад самостійно, відповідно до Закону України про освіту. При цьому загальна тривалість канінкул протягом року не повинна перевищувати 30 днів.

У Міністерстві освіти України дали рекомендації щодо дат початку і закінчення канікул в навчальному році 2018-2019.

  • Осінні канікули - з 29 жовтня по 4 листопада включно;
  • Зимові канінкули - з 22 грудня по 7 січня включно;
  • Весняні канікули - з 25 березня по 31 березня включно.

Також варто відзначити, що через епідемію грипу та введення карантину в навчальних закладах, дати канікул можуть змінюватися.

Ілюстративне фотоІлюстративне фото (pixabay.com/Allexsalon)

Незмінним залишається період літніх канікул. Навчальний рік повинен закінчиться не пізніше 1 червня, а у випускників канінкули почнуться після здачі необхідних іспитів Державної підсумкової атестації.

Додаткові дні відпочинку під час навчального року 2018-2019

З нагоди державних свят, для школярів вихідними будуть наступні дні: 15 жовтня (понеділок після Дня захисника України), 25 грудня - Католицьке Різдво, 7 січня - Різдво Христове, 8 березня - Міжнародний жіночий день, 29 квітня - вихідний з нагоди Воскресіння Христового, 1 травня - День праці, 9 травня - День Перемоги.

Скільки коштує підготовка до школи (відео: STYLER.rbc.ua)