ua en ru

Майбутні партнери по коаліції домовилися прийняти в першу чергу закон про вибори за відкритими списками, - БПП

Майбутні партнери по коаліції домовилися прийняти в першу чергу закон про вибори за відкритими списками, - БПП
Майбутні народні депутати від "Блоку Петра Порошенка" та "Народного фронту" домовилися, що прийняти в першу чергу закон про вибори за відкритими списками на пропорційній основі.

Майбутні народні депутати від "Блоку Петра Порошенка" та "Народного фронту" домовилися, що прийняти в першу чергу закон про вибори за відкритими списками на пропорційній основі. Про це заявив народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Мустафа Наєм сьогодні на брифінгу у кризовому центрі.

За словами Наєма, було погоджено, що членом коаліції не можуть бути депутати, які голосували за законопроекти від 16 січня. Крім того, за його словам, до коаліцій увійдуть лише суб'єкти виборчого права. "Тобто ніякого залучання депутатів ззовні", - зазначив він.

"Ще одна домовленість - один з найперших законів, які мають бути ухвалені новою Радою - вибори за відкритими списками на пропорційній основі, щоб на наступних виборах в Раду не будо спекуляцій", - підкреслив Наєм.

Він зазначив, що всі кандидатури на посади міністрів ,а також на посади голів державних агентств будуть дискутуватися відкрито, а всі кандидатури на посади міністрів будуть призначати "на принципах професійності, а не за квотним принципом".

Нагадаємо, в партії "Блок Петра Порошенко" прогнозують формування остаточного тексту коаліційної угоди до першого засідання Верховної Ради України.