ua en ru

Майбутнього Президента України мають прийняти і захід, і схід, - Коновалюк

У 21 столітті безглуздо сперечатися про мовну політику в нашій країні, намагаючись прирівняти російську до мови національних меншин. Таку думку в інтерв'ю РБК-Україна озвучив кандидат у Президенти України Валерій Коновалюк, відповідаючи на запитання про ідею російської мови, як другої державної.

"Безглуздо заперечувати реалії, які жодною мірою не заважають розвивати ні українську мову, ні національну ідеологію, ні незалежну державу. Завдяки російській мові, до речі, сьогодні така увага і до української мови й культури", - зазначив він.

Політик підкреслив, що слова "бідність" і "корупція" однаково звучать і українською, і російською мовами. "Боротьба з цими ворогами - це і є наш спільний справжній пріоритет", - додав Коновалюк.

Політик також вважає, що майбутній Президент України повинен бути прийнятий і заходом і сходом. "Президент повинен знайти в собі сміливість закласти основи для нової армії, нової поліції, забезпечити безпеку і зупинити кризу", - зазначив він.

Відповідаючи на питання про федералізацію кандидат у Президенти відповів, що "в Україні немає такого внутрішнього запиту, ні коштів, щоб провести федералізацію, яка - дуже дороге задоволення".

"Не можу пригадати жодного прикладу, коли унітарна держава ставало федеративною", - підкреслив Коновалюк