ua en ru

Майбутнє real estate: будівлі і ціни будуть вище, а квадратні метри житла стануть менше

Саме таке майбутнє прогнозували експерти ринку нерухомості, які одночасно зустрілися під одним дахом північноамериканського форуму Real Estate forum й Міжнародній конференції Global Property Market в місті Торонто, Канада, на початку грудня цього року.

Саме таке майбутнє прогнозували експерти ринку нерухомості, які одночасно зустрілися під одним дахом північноамериканського форуму Real Estate forum й Міжнародній конференції Global Property Market в місті Торонто, Канада, на початку грудня цього року.

На заходах були представлені компанії з усього світу, які працюють у сфері нерухомості, включаючи і європейські оператори ринку. Україна була представлена інвестиційно-девелоперської компанією UDP, в особі генерального директора компанії Валерія Кодецького.

Як відзначає керуючий партнер компанії UDP Валерій Кодецький, всі світові експерти зійшлися на тому, що в найближчі 25 років будуть помітно змінені кошти людської праці - стануть більш автоматизованими. Це, в свою чергу, призведе до міграції у великі міста і територіальним розширенням останніх. Тобто, буде необхідність в розвитку та розширенні територій сучасних міст, будівництві нових транспортних розв'язок і житлових комплексів. Зростання чисельності людей на землі, а зокрема в містах, в найближчий період зумовить необхідність будувати «новий» Манхеттен щотижня. «Такий тренд не обійде стороною і Київ. Місто, який постійно поповнюється населенням повинен мати стратегію урбаністичного розвитку, враховуючи геополітичні, державні, регіональні особливості у поєднанні з досвідом містобудування світових агломератів, як наприклад, Великий Париж або Токіо. Культурна спадщина та унікальне географічне положення Києва без сумніву є важливими ознаками того, що столиця України має всі шанси стати «світовим містом» і потужним європейським центром », - коментує Валерій Кодецький.

Також на форумі відзначили, що в найближчі 10 років найбільш привабливими для інвестицій залишаться 4 міста: Лондон, Нью-Йорк, Токіо і Париж. При цьому визнали, що на сьогоднішній день активно йде розвиток міст у таких країнах як Китай і Південна Америка (Бразилія, Колумбія). Всього у світі, за світовою статистикою, 30 міст активно залучають більше 50% світових інвестицій. Валерій Кодецький зазначив, що поки Києва у цьому переліку немає, але інтерес до Україні вже є. Київ був відзначений у світовому рейтингу міст (потрапив у двадцятку), які відкриті для діалогу з інвесторами.

В рамках поїздки в Канаду, відбулися зустрічі Валерія Кодецького з членами міських рад міст Торонто і Міссіссаги, який є найбільшим містом-супутником Торонто з змий великий за чисельністю українською громадою в Онтаріо. Чиновники висловили підтримку щодо обраного курсу нашої країни і відкрито розповіли про свій досвід розвитку і формування сучасного міста - Великого Торонто. Місто було створено шляхом об'єднання декількох міст і сьогодні є найбільшим у Канаді з найбільш високими темпами будівництва. У Торонто будується більше висотних будинків, ніж у Нью-Йорку, Чикаго і Лос-Анджелесі разом узятих. Міссісога, яка за десятиріччя з невеликого містечка перетворилася у великий індустріальний центр Канади з чисельністю понад 800 000 жителів, є яскравим прикладом вдалого залучення інвестицій в будівництво. Члени мерії поділилися основними принципами ефективності розвитку міста, серед яких: відкритість, прозорість та готовність до діалогу з суспільством та інвесторами, підкріплена простий і оперативної процедурою комунікації. Варто відзначити, що таку доступність спілкування забезпечує розміщення фактично в одному приміщенні громадських культурних місць для відвідування і адміністративного апарату міста.
Джерело: Address.ua