ua en ru

В Брюсселі сутички на демонстрації: поліція застосувала водомети і газ

В Брюсселі сутички на демонстрації: поліція застосувала водомети і газ Фото: сутички у Брюсселі (lesoir.be)

В ході акції постраждали поліцейський, пожежник і фотографи

У п'ятницю, 28 вересня, на вулиці Брюсселя на знак протесту проти зміни системи лікарняних у бюджетній сфері вийшли близько 10 тис. людей. Про це повідомляє Le Soir.

Як зазначає видання, демонстрація розпочалася близько 11 годин 30 хвилин дня, коли її учасники рушили ходою від бульвару Альберта ІІ. Пожежники, які брали участь у демонстрації, зробили спробу прорвати кордон поліції, за яким розташовувалася нейтральна зона. В ході акції постраждали поліцейський, пожежник і фотографи.

В Брюсселі сутички на демонстрації: поліція застосувала водомети і газ

Фото: сутички у Брюсселі

"Кордон був створений поліцією, щоб не дозволити їм потрапити до нейтральної зони. Тому поліція була змушена втрутитися і застосувати сльозогінний газ та водомети" - повідомили в поліції.

Додамо, з 1 січня 2019 року працівники бюджетної сфери більше не зможуть переносити на наступний рік невикористані дні, які виділяються на лікарняний.

Нагадаємо, у четвер, 27 вересня, біля Адміністрації президента України відбулась акція солідарності з постраждалими від нападів активістами. Акція проходила під гаслом: "Мовчання влади нас вбиває”. В ній взяли участь близько 300 людей.