ua en ru

У Брюсселі сьогодні почнуться переговори щодо транзиту газу через Україну

У Брюсселі сьогодні почнуться переговори щодо транзиту газу через Україну Фото: "Нафтогаз" і "Газпром" (колаж РБК-Україна)

Україна і РФ сьогодні у Брюсселі обговорять транзит газу в Європу

В Брюсселі (Бельгія) сьогодні, 12 вересня 2018 року, почнуться тристоронні переговори (Україна, ЄС, Російська Федерація) щодо транзиту газу через Україну. Про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода" у Брюсселі Рікард Йозвяк у Twitter.

Як повідомляється, переговори про транзит російського газу через Україну в ЄС триватимуть два дні.

"Представники України та Росії зустрінуться у Брюсселі сьогодні і завтра, щоб обговорити довгостроковий транзит російського газу в Європу через Україну з 1 січня 2020 року", - написав він.

Відзначається, що ще одні переговори на рівні експертів заплановані на 26 вересня. Крім того, можливо, що у жовтні відбудеться ще одне засідання на політичному рівні.

У Брюсселі сьогодні почнуться переговори щодо транзиту газу через Україну

Нагадаємо, раніше представник Єврокомісії Анна-Кайса Ітконен повідомляла, що тристоронні переговори по газу у форматі Україна-ЄС-Росія на експертному рівні почнуться 12 вересня в Брюсселі.

Також повідомлялося, що Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" візьме участь у тристоронніх переговорах на рівні експертів.