ua en ru

У "БРСМ-Нафти" заявили, що не можуть відкачати нафтопродукти з-за арешту насоса, - ДСНС

У "БРСМ-Нафти" заявили, що не можуть відкачати нафтопродукти з-за арешту насоса, - ДСНС Фото: нафтобаза "БРСМ-Нафта"

Резервуари на базі "БРСМ-Нафта" опломбовані та здано під охорону

Представники компанії "БРСМ-Нафта" заявили про неможливість проведення відкачування нафтопродуктів у зв'язку з арештом зачисного насоса. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"Перекачування залишків бензину і дизельного палива з пошкоджених резервуарів вцілілі резервуари нафтобази БРСМ призупинено з 22 червня. Резервуари опломбовані та здано під охорону, яку здійснюють у цілодобовому режимі 4 співробітника від компанії БРСМ спільно з представниками МВС", - зазначили в ДСНС.

Повномасштабну відкачування нафтопродуктів з території бази "БРСМ" правоохоронними органами дозволено з 30 червня.

Нагадаємо, у Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним. Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари. За час пожежі на нафтобазі під Києвом сталася низка вибухів. В результаті пожежі загинули 5 осіб і постраждали 15.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству екології та природних ресурсів та Київської облдержадміністрації розробити комплексний план усунення екологічних наслідків пожежі на нафтобазі під Васильковом.