ua en ru

Британія відмовила Шотландії у проведенні референдуму про незалежність

Британія відмовила Шотландії у проведенні референдуму про незалежність Фото: уряд Британії

Британський уряд не має наміру вступати з Шотландією в переговори про повторний референдум

Британський уряд заявив, що не буде вступати в переговори щодо пропозиції шотландського уряду про проведення нового референдуму про незалежність Шотландії в кінці 2018 або на початку 2019 року. Про це повідомляє Reuters.

Таким чином уряд Великобританії відреагував на голосування в шотландському парламенті, який раніше підтримав заявку першого міністра Ніколи Стерджена на голосуванні за незалежність Шотландії.

"Було б несправедливо до людей Шотландії попросити їх ухвалити важливе рішення без необхідної інформації про наших майбутніх відносинах з Європою або про те, як буде виглядати незалежна Шотландія", - додав він.

Нагадаємо, раніше шотландський парламент схвалив пропозицію про проведення нового референдуму про незалежність від Великобританії, який просуває перший міністр Нікола Стерджен.

Повідомляється, що депутати парламенту Шотландії схвалили ідею провести повторний референдум про незалежність у період між осінню 2018 і навесні 2019 року, як і пропонує Стерджен. За проведення референдуму проголосували 69 депутатів, проти - 59.