ua en ru

Британський лікар підозрюється в нанесенні своїх ініціалів на печінку пацієнтів

Хірург в англійському м. Бірмінгемі відсторонений від роботи на час розслідування, покликаного встановити, чи справді він "гравіював" свої ініціали на печінку пацієнтів.

Хірург в англійському м. Бірмінгемі відсторонений від роботи на час розслідування, покликаного встановити, чи справді він "гравіював" свої ініціали на печінку пацієнтів, повідомляє BBC.

Ініціали на внутрішніх органах колишніх пацієнтів хірурга виявили інші лікарі, які проводили повторні операції.

За деякими даними, 48-річний хірург з лікарні Королеви Єлизавети використовував для нанесення ініціалів нетоксичний газ аргон.

Ініціали "SB", "вигравірувані" на печінці пацієнта, виявив один з колег обвинуваченого під час наступної операції. "Дивно думати, що хтось взагалі міг зробити таке. Тим більше настільки досвідчений лікар, як Саймон Брамхолл", - пояснив в інтерв'ю Birmingham Mail лікар, котрий виявив "брендування". Експерти кажуть, що ініціали не завдали шкоди печінці пацієнта, на якій залишилися невеликі опіки.

Брамхолл тимчасово відсторонений від роботи на час внутрішнього розслідування інциденту.

Цей випадок сплив на поверхню в середині грудня, після того, як Національна служба охорони здоров'я Великої Британії (NHS) опублікувала звіт про перевірку лікарні Королеви Єлизавети, повідомляє The Independent. Як свідчить документ, за півроку (із квітня по вересень 2013 р.) в медустанові було допущено 148 серйозних помилок: хірурги залишили інструменти і тампони в нутрощах 69 пацієнтів, 37 пацієнтам прооперували здоровий орган замість хворого, а 21 пацієнтові імплантували не той імплантат, який був їм показаний.