ua en ru

Британський стартап залучив 339 млн доларів інвестицій

Британський стартап залучив 339 млн доларів інвестицій Фото: Truphone (facebook/Truphone)

Отримані кошти розробники витратять на погашення боргу і розвиток

Британський телекомунікаційний стартап Truphone залучив 255 млн фунтів стерлінгів (339 млн доларів). Про це повідомляє TechCrunch.

Наголошується, що інвесторами виступили інвестиційні компанії Vollin Holdings і Minden, яка належить російському мільярдерові Роману Абрамовичу.

Отримані гроші розробники витратять на погашення боргу і подвоєння обсягу надання даних для підключених пристроїв за межами мобільних телефонів.

"Ми робимо стратегічне надбання, яке ми можемо оголосити протягом декількох днів", - сказав генеральний директор Truphone Ральф Стеффенс.

Компанія Truphone була заснована в 2006 році і за останні три-чотири роки, зокрема, зібрала близько 239 млн доларів боргу.

Як повідомлялося раніше, американська технологічна компанія Intel назвала розмір інвестицій в компанії, які займаються дослідженнями і розробками у сфері штучного інтелекту.

Зокрема, за словами виконавчого директора Intel Брайана Кржаніча, сума вкладених коштів у такі стартапи перевищує 1 млрд доларів. Зокрема, одержувачами інвестицій стали Mighty AI, Data Robot і Lumiata.

Нагадаємо, прем`єр-міністр України Володимир Гройсман ініціював активізацію формування законодавчої бази розвитку інновацій.