ua en ru

Гройсман ініціював активізацію формування законодавчої бази розвитку інновацій

Гройсман ініціював активізацію формування законодавчої бази розвитку інновацій Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Уряд також ініціює створення спеціального Фонду інновацій

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ініціював активізацію формування законодавчої бази розвитку інновацій. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"Гройсман ініціює активізацію роботи по формуванню законодавчої бази розвитку інновацій, до якої увійдуть проекти законів щодо регулювання діяльності технопарків, науково-технологічних парків, про розвиток інноваційної діяльності, а також створення спеціального Фонду інновацій", - йдеться в повідомленні.

За словами Гройсмана, мова йде про спрощення процедур започаткування та ліквідації стартапів, вироблення механізмів їхньої державної підтримки, а також створення інноваційної інфраструктури - насамперед бізнес-інноваційних центрів на кшталт тих, що працюють в Національному університеті "Львівська політехніка", Донецькому національному університеті (м . Вінниця), Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького та Чернігівському національному політехнічному університеті.

"Більше 70% приросту валового внутрішнього продукту в розвинених державах визначається інноваційними досягненнями, використанням патентів і" ноу-хау "в сучасних технологіях, в той час як в Україні цей показник менше 1%", - заявив прем'єр.

Він додав, що обсяг бюджетного фінансування стратегічних пріоритетів інноваційної діяльності та діяльності з трансферу технологій щорічно зростає, і в 2016 році він склав майже 195 млн гривень. Однак, цього недостатньо для швидкого і результативного переходу від економіки сировинного типу до економіки технологічного розвитку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Гройсмана, що голова Антимонопольного комітету може бути звільнений з займаної посади за можливі ознаки змови при скасуванні тендера на закупівлю сканерів для митниці.