ua en ru

Британські військові допоможуть українській армії з підготовкою персоналу, - Кемерон

Британські військові допоможуть українській армії з підготовкою персоналу, - Кемерон

Велика Британія допоможе українській армії з підготовкою персоналу і логістикою. Про це заявив прем'єр-міністр Девід Кемерон під час виступу з питань політики уряду перед комітетом зі зв'язків палати громад, передає ВВС.

За словами Кемерона, британські військові допоможуть українській армії з підготовкою персоналу і логістикою, але будуть знаходитися "далеко від зони конфлікту". При цьому британський прем'єр не заперечує можливість надалі допомоги Києву зброєю. Однак поки мова йде тільки про "нелетальну допомогу".

"Якщо Росію не зупинити зараз на Україні, то завтра ми побачимо дестабілізацію Молдові та балтійських країнах", - заявив британський прем'єр.

Виступаючи в комітеті по зв'язках британського парламенту, Кемерон зазначив, що продовження російського втручання в Україні може призвести до нових санкцій проти Росії, включаючи третій пакет санкцій проти ключових галузей російської економіки.

Прем'єра також запитали про можливість миротворчої місії в Україні. На думку Кемерона, з цим можуть бути проблеми, оскільки Росія є членом Ради безпеки ООН, а значить - володіє правом вето, і сумнівається в необхідності подібної місії.

"Я не думаю, що Росія поводиться як стратегічний партнер Європи", - сказав Кемерон. Однак, за його словами, необхідно продовжувати роботу з РФ з деяких питань, таким як іранська ядерна програма.

Британія здатна захистити свій повітряний простір, маючи на увазі перехоплення винищувачами Королівських військово-повітряних сил російських стратегічних бомбардувальників біля узбережжя Корнуолла минулого тижня.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон пригрозив Росії новими санкціями в разі погіршення ситуації в Донецькій і Луганській областях.

За матерілами: ВВС