ua en ru

Британські вчені бояться втратити фінансування у разі Brexit

Британські вчені бояться втратити фінансування у разі Brexit Фото: вчені Британії кажуть, що в разі Brexit європейське фінансування буде скорочено

У разі виходу з ЄС британські вчені втратять багато можливостей для проведення досліджень

Провідні британські вчені підтримали членство Великобританії в Європейському Союзі, заявивши, що догляд може завдати шкоди фінансуванню досліджень. Про це йдеться в листі вчених, опублікованій в The Daily Telegraph, передає Reuters.

Тринадцять лауреатів Нобелівської премії, включаючи Джона Гердона, Пітера Хіггса і Пола Нерса, стверджують, що членство в ЄС дозволяє їм вільно переміщатися і взаємодіяти тими способами, які будуть втрачені, якщо британці на референдумі 23 червня проголосують за вихід Королівства з Євросоюзу


Вчені також кажуть, що в разі Brexit європейське фінансування буде скорочено.

"Наука ... процвітає в умовах, які об'єднують інтелект, зводять до мінімуму бар'єри і відкриті для вільного обміну і співпраці", - відзначають вчені.

Більшість опитувань напередодні референдуму малюють суперечливу картину, жоден зі створених опитувань не показує чіткий напрямок. Вихід Британії з ЄС буде мати далекосяжні наслідки для політики і економіки у Великобританії та за її межами.

Кампанії, які виступають за членство Британії в ЄС, отримали підтримку багатьох відомих лідерів бізнесу, великих компаній і банків, а також інститутів, таких як Міжнародний валютний фонд. Brexit підтримують набагато менше підприємств з рядів великого бізнесу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фондовий ринок ЄС може впасти у разі виходу Британії з союзу.