ua en ru

Британські новітні есмінці виявилися вразливими перед підводними човнами РФ, - Sunday Times

Британські новітні есмінці виявилися вразливими перед підводними човнами РФ, - Sunday Times Фото: британські есмінці HMS Daring виявилися надто галасливими

У Британії розповіли про проблеми з обороноздатністю країни

Новітні британські есмінці виявилися вразливими перед російськими підводними човнами, так як видають багато шуму, пише The Sunday Times з посиланням на колишнього директора з питань боєздатності Міноборони Великобританії Кріса Перрі.

Повідомляється, що ряд систем озброєнь, які надходять в армію Великобританії, поставили під питання її здатність захистити себе у випадку серйозного військового конфлікту. Зокрема, за словами Перрі, 6 новітніх ескадрених міноносців типу 45 (Daring) настільки гучні, що російські підводні човни можуть їх виявити за 100 миль. До того ж у Перській затоці у есмінців виходили з ладу двигуни, що показало їхню нездатність плавати в теплих водах.

Крім того, нові бронемашини Ajax виявилися занадто громіздкими для повітряного транспортування, тому їх необхідно частково розбирати. Відзначається, що в Британії на закупівлю партії Ajax виділили 3,5 млрд фунтів стерлінгів. Бронемашини призначені для легкого і швидкого проникнення на територію супротивника, проте при їхньому перекиданні літаками необхідно перевозити додатково підйомний кран.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЦРУ розсекретило дані про зіткнення підводних човнів США і СРСР.