ua en ru

Британські банки повинні покрити дефіцит капіталу в 37,8 млрд дол. до кінця 2013 р

Банк Англії виявив дефіцит капіталу в 25 млрд фунтів стерлінгів (37,8 млрд дол.) у британських банків, які вони повинні покрити до кінця 2013 р. Про це повідомив комітет з фінансової політики Банку Англії, створений для аналізу загроз стабільності фінансової системи та економіки в цілому.

"Ми не зможемо відновити економіку так добре, як нам хотілося б, якщо наші банки не впораються зі збитком", - заявив нещодавно заступник голови Банку Англії Пол Такер.

Так, фінансові інститути занижували потенційні втрати по кредитах і можливі штрафи, а також недооцінювали рівень ризику по своїм активам на найближчі три роки, з'ясували в Банку Англії. У результаті британські банки завищили свій капітал в цілому більш ніж на 50 млрд фунтів стерлінгів.

При цьому проводити додаткову емісію британським банкам не доведеться - дефіцит буде покритий через скорочення активів, вважають експерти.

Водночас в Банку Англії не назвали конкретні фінансові інститути, однак експерти та інвестори переконані, що найбільші проблеми з достатністю капіталу відчувають банки, частково націоналізовані під час фінансової кризи.

"Дефіцит практично напевно сконцентрований в RBS і Lloyds. Біля Barclays може бути невелика недооцінка ризиків за активами. А ось HSBC або Standard Chartered припис влади навряд чи якось торкнеться", - відзначив аналітик Investeс Іен Гордон.

Читайте також: Дефіцит бюджету Великобританії знизився до 4,3 млрд дол