ua en ru

Британська розвідка заявила про найгіршу терористичну обстановку в країні за 30 років

Британська розвідка заявила про найгіршу терористичну обстановку в країні за 30 років Фото: британський прапор (pixabay/comterim0akasih0)

У Британії готові до зростання терористичної загрози

У Великій Британії рівень терористичної загрози зростає швидкими темпами і досяг найгіршого значення за останні 34 роки. Про це заявив глава Служби безпеки британської розвідки (МІ5) Ендрю Паркер, передає видання Metro.

"Цього роre ми зіткнулися з різкою перебудовою загрози. Сьогодні існує більше терористичної діяльності, вона наближається до нас усе швидше, і її може бути складніше виявити", - сказав Паркер.

Він також зазначив, що ця гроза багаторівнева і швидко розвивається: організація терактів у Британії, планування з-за кордону, в інтернеті, складна організація, брутальні атаки, тривале планування і спонтанні напади.

Зі слів Паркера, з аналогічною ситуацією зіткнулася і континентальна Європа: Франція, Бельгія, Іспанія і Німеччина.

Паркер розповів, що МІ5 веде близько 500 розслідувань у справах, пов'язаних з тероризмом, які зачіпають близько 3 тис. пов'язаних з екстремістською діяльністю осіб.

Водночас глава розвідки зазначив, що Служба готова до зростання терористичної загрози і постійно розширює методи контртерористичної боротьби, проте запобігти кожній атаці неможливо.

Нагадаємо, 16 жовтня в результаті нападу з ножем біля станції метро "Парсонс Грін, Лондон (Велика Британія) загинув 20-річний чоловік.