ua en ru

Британська опозиція назвала умову нового референдуму по Brexit

Британська опозиція назвала умову нового референдуму по Brexit Фото: лідер лейбористів Джеремі Корбін (з відкритих джерел)

Лейбористи виступлять за референдум, якщо не будуть призначені парламентські вибори.

Лейбористська партія Великобританії, яка знаходиться в опозиції, прийняли рішення підтримати можливість проведення референдуму з умов виходу країни з Європейського союзу (Brexit). Про це повідомляє Sky News.

Повідомляється, що на партійній зустрічі лейбористи схвалили рішення, в якому йдеться про необхідність проведення нового референдуму за Brexit, якщо не будуть призначені парламентські вибори. У той же час прихильники ЄС в партії розчаровані тим, що у партійній формулюванні референдум за Brexit залежить від загальнонаціональних виборів.

"Ми вважаємо, що загальні вибори є кращим рішенням, тому що люди можуть потім провести широкомасштабні дебати, а також вибрати команду, яка потім буде вести переговори. Якщо ми не зможемо провести загальні вибори, ми збережемо варіант "Голосування людей" на столі, і будемо пропонувати його, але я б більше волів загальні вибори ", - заявив фінансовий представник лейбористів Джон МакДоннелл.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що переговори по Brexit зайшли в глухий кут.

Також стало відомо, що її команда готується до дострокових парламентських виборів.