ua en ru

Британська економіка відновлюється "повільно, але вірно", - експерти

Британська економіка відновлюється "повільно, але вірно". Про це свідчить оцінка бізнес-лобістської групи CBI, передає ВВС.

На тлі хороших показників за III квартал поточного року, CBI підвищила прогноз темпів зростання за 2013 р. до 1,4% з 1,2% у серпні.

У 2014 р., згідно з оцінками CBI, слід очікувати пожвавлення темпів зростання до 2,4%.

"Відновлення почалося в сфері послуг і перекинулося на промислове виробництво і будівництво", - повідомив генеральний директор CBI Джон Крідланд.

Згідно з останніми офіційними даними, економіка Сполученого Королівства зросла на 0,8% за період липень-вересень 2013 р., Бюро національної статистики також відзначило "досить міцні" показники зростання по всіх секторах.

На тлі хороших новин представники англійського (у Шотландії і Північній Ірландії є свої центробанки) центробанку Bank of England намагалися заспокоїти інвесторів, які побоюються підвищення базової процентної ставки в найближчому майбутньому, що негативно позначається на ринках цінних паперів.

Відповідно до політики "направлюваного руху вперед", повідомили представники Bank of England, не розглядається можливість підняття процентної ставки доти, поки рівень безробіття не знизиться до 7% або нижче.

Недавні дані по безробіттю в Сполученому Королівстві показали 7,7% працездатного населення, що не мало постійної зайнятості в червні-серпні поточного року.