ua en ru

До Британії прибула перша група дітей-біженців із Кале

До Британії прибула перша група дітей-біженців із Кале Фото: табір мігрантів у французькому Кале

Усього до Лондона прибуло 70 хлопчиків і дівчаток

Перша група дітей-біженців без супроводу дорослих прибула до Великобританії з табору мігрантів у французькому Кале. Про це повідомляє ВВС.

Зазначено, що діти прибули в країну за ухваленою до імміграційного закону поправкою лорда Дабса. Згідно з нею, Британія зобов'язалась прийняти в себе дітей, які особливо потребують протекції, таких як дівчатка і діти, молодші 13 років.

Усього до Лондона прибуло 70 хлопчиків і дівчаток, проте їхній приїзд був затьмарений публікаціями деяких британських газет, які зазначили, що деякі молоді люди виглядають старше 18 років.

Зокрема член парламенту від консервативної партії Девід Девіс запропонував, щоб підліткам провели стоматологічну експертизу, щоб встановити вік. Цей заклик відкинула влада.

Біля місцевого відділення міністерства внутрішніх справ у лондонському районі Кройдон, куди доставили дітей-біженців, спорудили тимчасове загородження, щоб приховати дітей від очей журналістів.

Очікується, що від 50 до 70 дітей-біженців відправлять у хостел в англійське графство Девон.

Єпископ Кройдона Джонатан Кларк, який є представником групи захисту дітей-біженців Safe Passage UK, сказав, що діти є не просто дітьми, які хочуть возз'єднатися зі своїми сім'ями, а є найбільш вразливими, і їх давно мали перевезти до Британії.

Нагадаємо, раніше у Франції в таборі для біженців у Кале відбулися зіткнення мігрантів із поліцією, під час яких мігранти кидали в поліцейських пляшки.