ua en ru

Великобританія заблокувала ряд бюджетних рішень в Раді ЄС, - джерело

Великобританія заблокувала ряд бюджетних рішень в Раді ЄС, - джерело Фото: Рада ЄС

Великобританія заблокувала перегляд бюджету на 7-річний період

Британський уряд заблокував прийняття огляду фінансового планування Європейського Союзу. Про це повідомляє Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, посилаючись на внутрішні документи Ради ЄС у розпорядження редакції.

"Британія заблокувала так званий середньостроковий бюджетний огляд семирічного фінансового періоду ЄС", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, після тривалих переговорів з парламентом держави-члени погодилися виділити додаткові кошти в розмірі 6 млрд. євро для будівництва нового кордону та берегової охорони ЄС, а також для співробітництва з африканськими державами у боротьбі з незаконною міграцією.

Крім того, бюджет ЄС повинен був стати більш гнучким за рахунок збільшення непідтримуваних коштів.

Представництво Британії в ЄС несподівано звернулося до головуючої Мальти в понеділок увечері з проханням виключити з порядку денного голосування про бюджетні рішення. Британці послалися на те, що їхній уряд не може приймати жодних далекосяжних рішень до червневих парламентських виборів. Мальта погодилося з їхнім запитом.

У Брюсселі побоюються, що після виборів Тереза Мей може використовувати згоду Британії щодо змін фінансового планування в переговорах по Brexit.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС зможе завершити переговори про вихід Великобританії, якщо він залишиться єдиним, тому єдність блоку на користь британців.