ua en ru

Британія вирішила відновити патрулювання Арктики підводними човнами

Британія вирішила відновити патрулювання Арктики підводними човнами Фото: атомний підводний човен класу Trafalgar

Планується, що на патрулювання в Арктиці заступить сім підводних човнів

Сім ударних підводних човнів королівського військово-морський флот Великобританії вперше з 2007 року відновлять патрулювання Арктики. Про це пише The Sunday Times.

За інформацією видання, британські моряки уже почали підготовку до плавання в Арктиці в умовах потужного крижаного покриву. Проте точна дата початку патрулювання не повідомляється.

За словами контр-адмірал Джон Уіл, двоє офіцерів британського військово-морського флоту вже пройшли спільну з моряками США тренування на американському підводному човні. За його словами, це було зроблено, щоб ознайомитися з прийомами безпечного плавання під льодами, оскільки в цих умовах істотно ускладнюється робота GPS і гідроакустичних навігаційних приладів.


Контр-адмірал уточнив, що ця тренування стала "ключовим кроком до повернення наших ударних підводних човнів на підлідне бойовий простір". Першим перепідготовку пройде екіпаж атомного підводного човна класу Trafalgar, а потім до підлідним походів приступить вся британська флотилія атомних ударних підводних човнів.

Нагадаємо, на початку січня в Біскайській затоці поблизу берегів Франції була помічена російська атомна підводний човен. За даними ЗМІ, на борту субмарини могли перебувати ракети, оснащені ядерними боєголовками.