ua en ru

Британія продовжить дотримуватися своїх зобов'язань у сфері безпеки перед ЄС, - Мей

Британія продовжить дотримуватися своїх зобов'язань у сфері безпеки перед ЄС, - Мей Фото: Тереза Мей (twitter.com/theresa_may)

У Британії запевнили, що продовжать надавати допомогу державам-членам ЄС, які є жертвами військової агресії

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що королівство продовжить дотримуватися своїх зобов'язань у сфері безпеки перед державами-членами Європейського союзу навіть після виходу зі складу блоку, передає Deutsche Welle.

"Сполучене Королівство безумовно віддане зобов'язанням щодо підтримання безпеки у Європі. Ми продовжимо надавати допомогу та підтримку державам-членам ЄС, які є жертвами військової агресії, тероризму або природних чи антропогенних катастроф", - заявила Мей, виступаючи перед контингентом збройних сил Великобританії, який дислокований у Естонії в рамках багатонаціонального батальйону НАТО.

Мей підкреслила, що, зважаючи на російську агресію, Британії необхідно об'єднатися з союзниками.

"Коли така країна як Росія свідомо порушує міжнародний порядок, який базується на праві і над створенням якого ми так тяжко працювали, ми повинні об'єднатися з нашими союзниками для захисту цієї міжнародної системи", - підкреслила прем’єр.

Нагадаємо, Європейський союз (ЄС) і Великобританія заявили про прогрес у переговорах щодо виходу Британії з ЄС (Brexit).