ua en ru

Британія продовжить допомагати України з реформуванням ЗСУ

Британія продовжить допомагати України з реформуванням ЗСУ Фото: Майкл Феллон (flickr.com)

Британська сторона може допомоги у створенні сержантських та старшинських коледжів в Україні

Великобританія продовжить надавати підтримку Україні у реформуванні Збройних сил України. Про це заявив міністр оборони Британії Майкл Феллон, передає прес-служба Міністерства оборони України.

Так, вчора, 5 липня, у Лондоні відбулася зустріч голови Міноборони України Степана Полторака та Феллона, у ході якої сторони обговорили поточну безпекову ситуацію в Україні та світі.

"Ми продовжимо надавати підтримку у реформуванні ЗС України. Ви маєте успіхи у цьому процесі", - сказав британський міністр.

Полторак у свою чергу поінформував британського колегу про стан реформування Збройних Сил України та роль радників Великої Британії, які працюють в Україні та надають консультаційну допомогу в процесі реформування.

"Без допомоги радників було б надзвичайно важко, я хочу подякувати за їх роботу та відданість справі. Також я задоволений рівнем підготовки, який надають інструктори з Великої Британії, коли вчать наших військових. Цей процес необхідно продовжувати", - наголосив голова Міноборони України.

Під час зустрічі також обговорювалися питання надання допомоги британською стороною у створенні сержантських та старшинських коледжів в Україні.

Нагадаємо, Британія зацікавлена у співпраці з Україною на всіх рівнях, в тому числі і у військовому і безпековому секторах.