ua en ru

Британія готова співпрацювати з Україною в секторі безпеки й оборони, - РНБО

Британія готова співпрацювати з Україною в секторі безпеки й оборони, - РНБО Фото: зустріч Турчинова з Лавгроувом (прес-служба РНБО)

Сторони обговорили інтенсифікацію співпраці між країнами в оборонному та безпековому секторах

Британія зацікавлена у співпраці з Україною на всіх рівнях, у тому числі й в оборонному та безпековому секторах. Про це йшлося на зустрічі секретаря Ради національної безпеки й оборони України Олександра Турчинова та постійного Секретаря Міністерства оборони Великої Британії Стівеном Лавгроувом, повідомляє прес-служба РНБО.

Зазначено, що під час зустрічі співрозмовники обговорили ситуацію, що склалася внаслідок російської агресії в Україні та на Близькому Сході.

Секретар Міноборони Великобританії заявив, що його країна стурбована збільшенням мілітаризації Росії та "як розгортається ініційована РФ гібридна війна".

У цьому контексті сторони констатували необхідність не лише продовження санкцій проти Росії, а й їх посилення.

Окрім того, співрозмовники обговорили можливості інтенсифікації співпраці між країнами в оборонному та безпековому секторах.

"Ми готові та зацікавлені в співпраці у форматі спільних проектів у секторі безпеки й оборони", - сказав Турчинов.

Своєю чергою Лавгроув наголосив, що Британія поважає територіальний суверенітет і незалежність України.

"Ми визнаємо, що анексія Криму - незаконний акт", - додав він.

Секретар британського оборонного відомства також висловив сподівання, що співпраця з Україною буде продовжуватись та поглиблюватись.

"Україна - один із наших найбільш важливих стратегічних партнерів, ми готові стояти поруч із вашою країною, допомагаючи і співпрацюючи з вами на всіх рівнях", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко повідомляв, що найближчим часом Україна і США підпишуть низку угод в оборонній сфері, в тому числі про військові закупівлі та військово-технічне співробітництво.