ua en ru

Британія закликає Росію в повній мірі співпрацювати у справі MH17

Британія закликає Росію в повній мірі співпрацювати у справі MH17 Фото: Джеремі Хант (Wikipedia)

Британія підтримує міжнародних партнерів у засудженні збиття літака Малайзійських авіаліній

Міністр закордонних справ Британії Джеремі Хант закликає Російську Федерацію в повній мірі співпрацювати з прокуратурою Нідерландів у справі розслідування збиття малайзійського літака рейсу MH17. Про це йдеться на сайті ведомства.

Він заявив, що Британія підтримує міжнародних партнерів у засудженні збиття літака Малайзійських авіаліній.

"Збиття MH17 майже п'ять років тому і трагічна смерть 298 осіб на борту, у тому числі 10 британців, було жахливим злочином. Сім'ї і друзі загиблих заслуговують справедливості. Сьогодні ми стали свідками важливого кроку назустріч відповідальності, яку повинні нести винні у цій трагедії", - заявив Хант.

За його словами, Великобританія надає підтримку слідчому процесу і повністю довіряє Спільній слідчій групі і системі кримінальної юстиції Нідерландів. Також Хант вважає, що РФ повинна співпрацювати з прокуратурою Нідерландів і надавати будь-яку допомогу, яку вона вимагає у відповідності з резолюцією Ради безпеки ООН №2166

"Російська Федерація тепер в повній мірі повинна співпрацювати з прокуратурою та надавати будь-яку допомогу, яку вона вимагає у відповідності з резолюцією Ради безпеки ООН №2166. Звинувачення, висунуті проти цих осіб сьогодні, показують, що міжнародне співтовариство єдине в протидії безкарності осіб, відповідальних за жахливе вбивство 298 невинних людей", - підкреслив Хант.

Нагадаємо, 19 червня Міжнародна слідча група (JIT) назвала імена чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака рейсу МН17 в 2014 році.

Суд над підозрюваними у катастрофі малайзійського Боїнга МН17 в небі над Донбасом почнеться в березні 2020 року.