ua en ru

Британія закликає до активізації переговорів з ЄС щодо Brexit

Британія закликає до активізації переговорів з ЄС щодо Brexit Фото: Brexit (pixabay.com)

Великобританія має намір зробити частішими зустрічі в ході переговорів з ЄС

Великобританія закликає до активізації переговорів з Європейським Союзом (ЄС) зі складу ЄС (Brexit). Про це повідомляє The Telegraph.

"У понеділок Даунінг-стріт заявила, що уряд "готова інтенсифікувати переговори з Брюсселем і змінить існуючий розклад, в ході якого переговори проходять через тиждень кожні чотири", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, це пов'язано з побоюваннями про те, що переговори дійсно зайшли в глухий кут, а ЄС категорично заявив, що Великобританія повинна взяти на себе фінансові зобов'язання щодо виплат, в той час як Британія піддає сумніву правову основу пропонованого законопроекту.

Наголошується, що уряд наполягає на проведенні тижневих переговорів, щоб переговори могли перейти від обговорення умов виходу Великобританії на майбутні торгові угоди.

Так, глава британської переговорної команди нещодавно підняв з партнерами ЄС питання про можливість брати участь у "безперервних переговорах". У свою чергу, прес-служба Даунінг-стріт підтвердила на брифінгу в Вестмінстері, що міністри хочуть активізувати переговори.

"Ми готові активізувати переговори. Ніщо не було формально погоджено, але це обговорюється", - йдеться в заяві прес-служби.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Британія продовжить захищати країни Північної Європи і Балтії від Росії після виходу зі складу Європейського союзу.