ua en ru

Британія запропонувала перейти до наступного етапу переговорів з ЄС щодо Brexit

Британія запропонувала перейти до наступного етапу переговорів з ЄС щодо Brexit Фото: Brexit (pixabay.com)

Переговори повинні перейти до наступного етапу, оскільки міністри демонструють єдність

Великобританія запропонувала перейти до наступного етапу переговорів з Європейським союзом (ЄС) щодо виходу країни зі складу союзу (Brexit). Про це повідомляє Reuters.

"У неділю Великобританія заявила, що хоче, щоб переговори з ЄС перейшли до наступного етапу, оскільки в ньому викладено деталі майбутніх відносин, які вона передбачає з блоком", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в Сполученому Королівстві підкреслили, що міністри продемонстрували єдиний підхід до переговорів.

Так, Британія прагне почати говорити про свої взаємини з Європою, побоюючись занепокоєння громадян та інвесторів. У свою чергу Брюссель наполягає на тому, що спочатку необхідно досягти прогресу щодо домовленостей про Brexit.

"Нам потрібно обговорити питання навколо нашого майбутнього партнерства, щоб забезпечити угоду, яка забезпечує сильну Великобританію і ЄС", - заявив міністр з питань Brexit Девід Девіс.

Департамент Девіса готується опублікувати кілька документів, включаючи плани щодо нової митної системи і пропозиція про те, як вирішити труднощі нефізичну кордону між Ірландією і Північною Ірландією.

"Ми абсолютно ясно знаємо, що проблеми навколо нашого відходу і нашого майбутнього партнерства нерозривно пов'язані. Ці документи показують, що ми готові розширити переговори", - сказало джерело в британському департаменті з Brexit.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери протиборчих угрупувань по стратегії Brexit в уряді Терези Мей виступили зі спільною декларацією. Міністри заявили, що вихід з ЄС буде повним, а перехідний період - обмеженим по часу.