ua en ru

Британія пропонує розширити співробітництво з ЄС у сфері безпеки після Brexit

Британія пропонує розширити співробітництво з ЄС у сфері безпеки після Brexit Фото: Brexit (pixabay.com)

Великобританія пропонує посилити спільні з ЄС заходи проти тероризму

Великобританія пропонує розширити співробітництво з Європейським союзом (ЄС) у сфері безпеки після виходу країни з союзу (Brexit). Про це повідомляє прес-служба британського уряду в опублікованій концепції нового договору про співпрацю в галузі безпеки.

"Британія буде прагнути до нової угоди про всеосяжне співробітництво в галузі безпеки, правоохоронної діяльності та кримінального правосуддя з ЄС після Brexit, щоб боротися з нашими спільними загрозами тероризму і організованої злочинності", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в останньому документі майбутнього партнерства, в якому викладається бачення Британії про глибокому партнерство з ЄС, Сполучене Королівство підкреслює необхідність зміцнення співпраці у сфері внутрішньої безпеки, яка вже існує.

Наголошується, що вихід з ЄС змінить характер цього співробітництва, але він мало чим змінить загрози, з якими стикаються всі, або знизить цінність Великобританії як партнера з безпеки.

Так, серед ключових цілей нової концепції: захист безпеки британських громадян і відстоювання справедливості в самій Британії та країнах ЄС; підтримка тісних партнерських між Британією і 27 країнами-членами ЄС; продовження співробітництва на основі спільних демократичних цінностей та поваги до верховенства права.

Крім того, в документі підтверджується намір Великобританії продовжувати співробітництво з Європолом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Великобританія після виходу ЄС має намір залишитися членом поліцейського агентства Європол і продовжити співробітництво в рамках Євроюсту.