ua en ru

Британія повинна почати вихід з ЄС якнайшвидше, - Олланд

Британія повинна почати вихід з ЄС якнайшвидше, - Олланд Фото: французький прем'єр-міністр Франсуа Олланд розповів про вихід Британії з ЄС

Також Великобританія може отримати вільний доступ до європейського ринку за умови, що на неї буде поширюватися право вільного пересування людей в Європі

Сполучене Королівство має розпочати процес виходу з ЄС якомога швидше. Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд після зустрічі з новим прем'єр-міністром Британії Терезою Мей, повідомляє ВВС.

Також, за його словами, Британія може отримати вільний доступ до європейського ринку за умови, що на неї буде поширюватися право вільного пересування людей в Європі.


"Це найважливіший момент. Британії доведеться вибрати: залишитися на єдиному ринку і прийняти право на вільне пересування чи отримати інший статус", - заявив французький лідер.

У свою чергу, британський прем'єр-міністр підкреслила, що не хоче офіційно починати процес виходу раніше 2017 року. Разом з тим, заявила Мей, вона має намір зберегти тісні зв'язки з Євросоюзом і продовжити співпрацювати з Францією, в тому числі - в напрямку боротьби з тероризмом.

"Раз Британія виходить з Євросоюзу, нам потрібно буде визначити, як зберегти найтісніші економічні відносини між нашими країнами", - сказала Мей.

Нагадаємо, Франція на півроку продовжила режим надзвичайного стану.