ua en ru

Британія пообіцяла поставити Україні партію ракет Brimstone для деблокування портів

Британія пообіцяла поставити Україні партію ракет Brimstone для деблокування портів Фото: Британія пообіцяла поставити Україні партію ракет Brimstone для деблокування портів (Getty Images)

Уряд Британії пообіцяв Україні поставити партію високотехнологічних ракет Brimstone. Вони мають допомогти ЗСУ деблокувати українські порти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Daily Telegraph.

Підкреслюється, що за допомогою постачання протикорабельних засобів влада Британії сподівається вирішити ситуацію з експортом українського зерна, який заблокувала Росія.

Посол України в Туреччині Василь Боднар у вівторок заявив, що Київ буде згоден відновити морські перевезення сільськогосподарської продукції з країни тільки в разі передачі йому "озброєнь для захисту від загроз з моря" і участі військово-морських сил третіх держав.

Зазначимо, що ракети Brimstone вже використовуються українськими військовими в боротьбі з російським агресором.

Раніше видання Bloomberg з посиланням на джерела повідомило, що Росія і Туреччина обговорили попередні домовленості щодо розблокування експорту сільськогосподарської продукції через Чорне море. Однак вони не погоджували свої плани з Україною.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що США направили листи урядам понад 14 країн за попередженням про те, щоб вони не купували у Росії викрадене в Україні зерно.

Також глава МЗС України Дмитро Кулеба прокоментував слова Путіна про те, що Росія не має наміру використовувати торгові шляхи для нападу на Одесу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.