ua en ru

Британія підняла в повітря два винищувачі для перехоплення російських літаків

Британія підняла в повітря два винищувачі для перехоплення російських літаків Фото: реактивний літак Typhoon (flickr.comAnna Zverevaреактивний літак Typhoon)

Винищувачі Typhoon були негайно підняті з авіабази ВПС в місті Лоссімут

Велика Ббританія підняла в повітря два літаки "Тайфун" з авіабази в Шотландії через сигнал про російські літаки, щоб їх перехопити. Про це з посиланням на джерело в Міноборони повідомляє Reuters.

Так, в Міністерстві оборони Великобританії підтвердили, що винищувачі Typhoon були негайно підняті з авіабази ВПС в місті Лоссімут. Літаки вилетіли на перехоплення вранці у вівторок, 16 січня.

"Це операція в реальному часі, тому ми не зможемо забезпечити додаткової інформації до завершення місії", - сказало джерело.

Нагадаємо, в понеділок, 15 січня, над акваторією Північного моря для супроводу російських літаків піднялися два бельгійських винищувача F-16.

Раніше винищувачі місії Балтійського повітряного патрулювання Північноатлантичного альянсу (НАТО), дислоковані в Литві і Естонії, в 2017 році супроводжували близько 130 російських військових літаків, що летіли поруч з кордонами країн Балтики.