ua en ru

Бельгія підняла у повітря два винищувачі для перехоплення російських бомбардувальників

Бельгія підняла у повітря два винищувачі для перехоплення російських бомбардувальників Фото: винищувачі f-16 (pixabay.com-skeeze)

Російські літаки були супроводжені бельгійською військовою авіацією вздовж акваторії Північного моря

Військово-повітряні сили Бельгії підняли у повітря два винищувачі F-16 для перехоплення російських бомбардувальників Ту-160. Про це з посиланням на джерело у збройних силах повідомляє Le Soir.

Російські літаки були супроводжені бельгійською військовою авіацією вздовж акваторії Північного моря. Подробиць перехоплення та супроводження літаків не зазначається. Відомо, що F-16 приведені до готовності для зльоту протягом декількох хвилин у рамках операції "Quick Reaction Alert" (QRA). Вона активується, наприклад, у разі прибуття невпізнаних літаків або літаків, з якими загубився радіозв'язок.

Місію по захисту повітряного простору над Бенілюксом, що забезпечується по черзі з Нідерландами, Бельгія відновила минулого четверга.

Нагадаємо, раніше винищувачі місії Балтійського повітряного патрулювання Північноатлантичного альянсу (НАТО), дислоковані в Литві й Естонії, в 2017 році супроводжували близько 130 російських військових літаків, що летіли поруч з кордонами країн Балтики.