ua en ru

Британія планує встановити "прозорий кордон" з Ірландією після Brexit

Британія планує встановити "прозорий кордон" з Ірландією після Brexit Фото: Великобританія - ЄС (ukrep.be)

Міністри Британії заявили, що ЄС буде нести відповідальність за будь-яку жорсткий кордон після Brexit

Уряд Великобританії після виходу з Європейського Союзу (Brexit) не планує повертатися до жорстких кордонів з Ірландією. Про це сообщает Telegraph.

Повідомляється, що згідно з планами за новим митним домовленостей з ЄС, влада Британії хочуть уникнути "якої-небудь фізичної прикордонної інфраструктури" між Ірландією і Північною Ірландією.

За словами чиновників британського уряду, ЄС буде нести юридичну відповідальність за будь-яку жорстку кордон, введену після Brexit.

Зазначено, що міністри хочуть встановити "прозорий" кордон між Ірландією і Північною Ірландією із звільненням від будь-яких перевірок для дрібних торговців, які представляють більше 80% транскордонної торгівлі.

Також більш великі торгові компанії приєднаються до нових домовленостей про "надійних компаніях". Це означає, що транспортні засоби зареєстрованих компаній зможуть перетинати кордон за допомогою електронних перевірок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правітельство Великобританії пропонує створити тимчасовий митний союз з Європою після виходу з Європейського Союзу (Brexit) у березні 2019 року.

Міністри Британії заявили, що створення митного союзу буде передбачати вільну торгівлю з іншою частиною Європи. Також це можливість виключити проблеми на кордоні після Brexit.