ua en ru

Британія передасть Україні 13 бронемашин для евакуації з обложених міст на сході

Британія передасть Україні 13 бронемашин для евакуації з обложених міст на сході Фото: глава МЗС Британії Ліз Трасс (Getty Images)

Міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс заявила про передачу Україні 13 одиниць броньованих машин. Їх використовуватимуть для евакуації людей з обложених міст на сході нашої країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Ця техніка допоможе захистити невинних українців, які намагаються втекти від російських обстрілів, та підтримає українців у виконанні життєво важливої роботи", - заявила Трас.

У Британії зазначають, що ці бронемашини можуть протистояти високошвидкісним кулям, протипіхотним мінам та саморобним вибуховим пристроям,

Також їх використовуватимуть для транспортування чиновників до тимчасових командних пунктів і для допомоги робітникам, які відновлюють залізничні лінії.

Відомо, що надіслані бронемашини із парку закордонних справ у відповідь на запит українського уряду почнуть прибувати в Україну протягом кількох днів.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Британії виступив з промовою перед Верховною радою під час якої заявив про передачу Україні протикорабельних ракет, радарів для контрбатарейної боротьби, бронетранспортерів. Новий пакет допомоги має розмір 300 млн фунтів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.