ua en ru

Британія обіцяє дотримуватися санкцій ЄС і без угоди про Brexit

Британія обіцяє дотримуватися санкцій ЄС і без угоди про Brexit Ілюстративне фото (pixabay.com)

Британія буде працювати з ЄС для можливого введення нових санкцій

Великобританія буде дотримуватися економічних санкцій ЄС після того, як покине блок 29 березня 2019 року, навіть якщо не домовиться про умови Brexit. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Reuters.

"Якщо Сполучене Королівство покине ЄС без угоди, ми забезпечимо дотримання всіх санкцій ЄС, прийнятих на момент нашого виходу з блоку", - повідомив уряд в одному з технічних доповідей, присвячених підготовчого процесу до сценарію, в якому переговори про Brexit зірвуться.

Британія повідомила, що вона буде працювати з ЄС для можливого введення нових санкцій у питаннях , які становлять взаємний інтерес після того, як країна покине блок.

Нагадаємо, у великій Британії міністр з питань Brexit Домінік Рааб заявив, що він упевнений у досягненні угоди з Європейським союзом в найближчі місяці і зазначив, що уряд має зайняти свої позиції на переговорах.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що президент Європейської ради Дональд Туск повторно запропонував Лондону укласти комплексні угоди з безпеки і торгівлі для врегулювання цих сфер після Brexit.

Крім того, прем'єр Британії Тереза Мей заявила, що її країна не боїться виходу з ЄС без угоди про співпрацю.

Також Мей заявляла, що переговори по Brexit зайшли в глухий кут. Мей вважає, що Євросоюз повинен запропонувати альтернативу її пропозицій по Brexit.

Додамо, раніше Мей закликала європейців піти на поступки на переговорах по Brexit.