ua en ru

Британія почала розробку власної системи супутникової навігації

Британія почала розробку власної системи супутникової навігації Фото: міністр оборони Британії Гевін Вільямсон (flickr.com/number10gov)

Вартість розробки британської системи супутникової навігації перевищить 4 млрд доларів

Міністерство оборони Великобританії приступило до розробки власної системи супутникової навігації. Про це повідомив міністр оборони Британії Гевін Вільямсон, передає The Telegraph.

"Наші блискучі вчені і військові експерти розпочали роботу щодо визначення можливостей розвитку власної супутникової системи", - зазначив Вільямсон.

За його словами, з цією метою британські військові готові співпрацювати з Японією, Південною Кореєю та Австралією, у яких є свої системи навігації. Передбачається, що вартість розробки британської системи складе 3 млрд фунтів стерлінгів (понад 4 млрд доларів).

Крім того, Вільямсон зазначив, що Британія веде переговори з Європейською комісією, щоб залишитися підключеною до європейської навігаційної системи Galileo.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і ЄС доповнять угоду про співробітництво у сфері навігації. Зокрема, уряд підготував проект для підписання протоколу до угоди з ЄС про співробітництво щодо цивільної навігаційної супутникової системи. Необхідність підписання протоколу пояснюється тим, що Болгарія, Румунія і Хорватія, які увійшли до Євросоюзу після підписання угоди, досі не є його сторонами.