ua en ru

Британія хоче озброїти Молдову за стандартами НАТО і обговорює це із союзниками, - Трасс

Британія хоче озброїти Молдову за стандартами НАТО і обговорює це із союзниками, - Трасс Фото: глава МЗС Британії Ліз Трасс (GettyImages)

Великобританія має намір озброїти Молдову за стандартами НАТО, аби та могла захистити себе у випадку вторгнення. Зараз Лондон веде переговори із союзниками щодо цього питання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави МЗС країни Ліз Трасс в інтерв'ю The Telegraph.

"Я хотіла б, щоб Молдова була оснащена за стандартами НАТО. Це дискусія, яку ми проводимо з нашими союзниками. Путін абсолютно чітко заявив про свої амбіції щодо створення великої Росії, і те, що його спроби захопити Київ не мали успіху, не означає, що він відмовився від цих амбіцій", - зазначила Трасс.

Вона пояснила, якщо такі плани будуть прийняті, члени військового альянсу НАТО нададуть Молдові сучасне озброєння, замінивши її техніку радянських часів, і навчить солдатів, як його використовувати.

"Цей крок стане помітним розширенням військової підтримки Великобританії у регіоні та ще однією ознакою того, що вона розглядає вторгнення в Україну як довгостроковий поворотний момент", - резюмувала Трасс.

Нагадаємо, раніше The Times з посиланням на джерела в українській розвідці писало, що Росія вже розробила чіткий план вторгнення на територію Молдови. Головна загроза республіці нібито криється в невизнаному Придністров'ї.

При цьому президент Молдови Майя Санду заявляла, що ризику близького поширення військових дій на територію Молдови поки що немає.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.