ua en ru

Британія і ЄС не встигли завершити переговори щодо Brexit

Британія і ЄС не встигли завершити переговори щодо Brexit Фото: прапори Великобританії і ЄС (РБК-Україна)

Великобританія і Євросоюз не змогли виробити угоду про відносини після Brexit до закінчення терміну в неділю, 20 грудня. Проте сторони збираються продовжити переговори.

Про це в неділю повідомила газета The Guardian.

Сторони обговорили останні пропозиції ЄС щодо правил рибної ловлі, які залишаються головною проблемою угоди, і, як підкреслюється, досягли деякого прогресу. Однак процес ще не завершився.

Команди перемовників продовжать свою роботу в понеділок, попри відмову Європарламенту голосувати за угоду, якщо її не укладуть до опівночі неділі.

За інформацією джерела газети в уряді Британії, переговори залишаються складними, зберігаються значні розбіжності.

Як зазначає газета, Європейський парламент може проголосувати за угоду до кінця року через зрив термінів. Є ризик, що вона не буде діяти перші кілька тижнів нового року, навіть якщо сторони домовляться.

Нагадаємо, Рада міністрів Великобританії рекомендувала магазинам зробити запаси продуктів через побоювання дефіциту в разі виходу країни з Європейського союзу без торгової угоди.

Як писало РБК-Украина, раніше Джонсон припустив, що між країною та ЄС не буде підписано торговельну угоду.

Крім того, міністр фінансів Британії Ріші Сунак заявив, що в цьому році Сполучене Королівство переживе найбільший за 300 років спад економіки. Валовий внутрішній продукт Британії скоротиться більш ніж на 11%.