ua en ru

У Британії зафіксовано різке уповільнення зростання економіки

У Британії зафіксовано різке уповільнення зростання економіки Фото: ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

Однак Brexit не з'явився причиною цього явища

Британська економіка протягом перших трьох місяців 2018 року сповільнилася значно різкіше, ніж очікувалося. Про це свідчать дані Британського статистичного бюро, пише Reuters.

Згідно зі статистичними даними, британська економіка показала самий слабкий темп зростання за шість років з кінця 2012 року - всього 0,1% у першому кварталі 2018 року.

Уповільнення після помірного зростання на 0,4% в четвертому кварталі 2017 року було обумовлене найбільшим падінням обсягу виробництва з другого кварталу 2012 року.

За словами прес-секретаря британського прем'єра, показники ВВП Великобританії "явно розчаровують", але уряд не зупиняється на досягнутому і вкладає мільярди в інфраструктуру та економіку.

"Сьогодні цифри явно розчаровують, але основи нашої економіки дуже сильні. Вона зростала з кожним роком, починаючи з 2010 року, а безробіття знаходиться на 40-річному мінімумі, але ми не розслабляємося", - сказав він.

При цьому він не вважає, що призвела до спаду невизначеність щодо виходу Британії з ЄС.

Нагадаємо. виплати Великобританії за вихід з Європейського союзу можуть майже на 10 млрд доларів перевищити раніше розраховану суму.