ua en ru

У Британії затримали військовослужбовців за підозрою в підготовці терактів, - The Telegraph

У Британії затримали військовослужбовців за підозрою в підготовці терактів, - The Telegraph Фото: поліція Британії (twitter.com-ukhomeoffice)

У Великобританії були затримані члени неонацистської групи

У Великобританії затримали членів забороненої неонацистської групи за підозрою в підготовці терактів, в числі яких були британські військовослужбовці. Про це повідомляє The Telegraph.

"Британські солдати були заарештовані терористичною поліцією за ймовірну належність до членів забороненої неонацистської групи National Action", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, чоловіки - 22-річний житель Бірмінгема, 32-річний з Повіса, 24-річний з Ипсуіча і 24-річний з Нортгемптона, були заарештовані у вівторок за підозрою у підготовці терористичних актів.

Так, в Міністерстві оборони підтвердили, що "ряд осіб, службовців в армії, були затримані за законом про тероризм".

Наголошується, що всі четверо чоловіків утримуються у поліцейському відділку в Уест-Мідлендсі. Арешти проводилися поліцією спільно з контртерористичної підрозділами з Уест-Мідлендс, Уельсу та Іст-Мідлендса.

Представник армії заявив, що підтверджує, що ряд членів Служби армії були заарештовані у відповідності з Законом про боротьбу з тероризмом за те, що вони пов'язані із забороненою украй правою групою.

"Ці арешти є наслідком операції під керівництвом поліцейських сил міністерства внутрішніх справ, підтримуваної армією. В даний час це предмет цивільного розслідування, і було б недоречно коментувати далі", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Великобританії проживає понад 35 тисяч фанатиків-ісламістів, більше, ніж в будь-якій іншій країні Європи.