ua en ru

У Британії створили фонд у 800 млн фунтів на модернізацію армії

У Британії створили фонд у 800 млн фунтів на модернізацію армії Фото: у Британії створять фонд для розробки військової техніки

План Міноборони Британії включає підрозділ, який буде вивчати технологічні тенденції

Уряд Британії сьогодні, 2 серпня заявило про створення фонду розміром 800 млн фунтів (близько 1 млрд доларів). Ці кошти будуть спрямовані на сприяння в розробці військової техніки нового покоління для британської армії, передає The Wall Street Journal.

Як зазначається, план Міноборони Британії включає створення наукового підрозділу, який буде вивчати технологічні тенденції та їх можливе застосування у військовій сфері. Для цих цілей міністерство запропонує приватним компаніям отримувати інвестиції з фонду в 800 млн фунтів протягом 10 років.


"Цей новий підхід дозволить зберегти Великобританії в безпеці, підтримати нашу економіку", - заявив глава Міноборони Британії Майкла Фэллона.

Так, в планах Британії - розробити розвідувальні літаки (БПЛА) за образу бабок, лазерна зброя, пересувних роботів, які зможуть працювати з хімічними матеріалами, сенсори для дослідження підземних об'єктів і шоломи віртуальної реальності, які будуть використовуватися для тренування виклику авіаударів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Британії через Brexit стало менше мільярдерів.