ua en ru

У Британії вважають дії фанатів РФ на Євро-2016 частиною гібридної війни

У Британії вважають дії фанатів РФ на Євро-2016 частиною гібридної війни Фото: російськими футбольними фанатами могли керувати з Кремля

У британському уряді підозрюють, що російські футбольні хулігани координувалися Кремлем

В уряді Великобританії вважають, що насильницькі дії російських футбольних фанатів у Франції пыд час Євро-2016 могли бути санкціоновані Кремлем і розслідують зв'язки нападників з режимом Володимира Путіна. Про це повідомляє The Guardian.

Згідно з інформацією видання, значна кількість тих росіян, що брали участь у сутичках і "вкрай скоординованих атаках на англійських й інших фанатів" в Марселі і Ліллі, швидше за все є представниками силових структур Росії, а їхні дії - частиною гібридної війни.


У британському уряді вважають, що така тактика Москви переслідує дві мети: продемонструвати силу і вкорінити у свідомості росіян думку про те, що весь світ налаштований проти Росії.

Джерело в англійському уряді розповіло, що для того, щоб визначити "походження" учасників заворушень, були досліджені соціальні медіа.

"Складно довести, що все це було санкціоновано Кремлем, але ми можемо бачити, що деяка їх (які брали участь у заворушеннях, - ред.) кількість - співробітники силових структур Росії. Виглядає все це так, ніби це - продовження гібридної війни, розв'язаної Путіним", - розповіло джерело видання.

Керівник британських поліцейських на Євро-2016 Марк Робертс повідомив, що атаки були "найбільш серйозними і злагодженими з тих, що він бачив за 10 років, які спостерігає футбольне насильство".

Він також зазначив, що представники поліції бачили близько 150 російських фанатів, які були екіпіровані капами, рукавичками без пальців, а також банданами.

Нагадаємо, 16 червня суд Марселя оголосив вирок, згідно з яким троє чоловіків віком від 28 до 33 років - Микола Морозов, Олексій Єрун і Сергій Горбачов - отримали тюремні терміни з обов'язковим відбуванням покарання. Крім того, їм буде на два роки заборонений в'їзд на територію Франції.