ua en ru

У Британії п'ята за величиною авіакомпанія заявила про банкрутство

У Британії п'ята за величиною авіакомпанія заявила про банкрутство Фото: Monarch Airlines (flickr.comAero Icarus)

Компанія анулювала 300 тис. вже куплених квитків

Британська авіакомпанія Monarch Airlines припинила всі авіаперевезення і анулювала 300 тис. вже куплених квитків у зв'язку з банкрутством. Про це повідомляє ВВС.

Повідомляється, що це п'ята за величиною авіакомпанія в Британії.

Так, в понеділок, 2 жовтня, авіакомпанія зупинила продажі своїх квитків. Monarch Airlines визнала, що з жовтня 2016 року втратила 291 млн фунтів (для порівняння, за попередні 12 місяців компанія отримала дохід в 27 млн фунтів).

Авіакомпанія скасувала всі куплені 300 тис. квитків на майбутні дати, через скасування постраждали близько 750 тис. пасажирів.

Тим пасажирам, хто вже перебуває за кордоном - їх близько 110 тисяч - авіакомпанія обіцяє організувати політ додому безкоштовно.

За словами глави компанії Ендрю Сваффилда , основна причина банкрутства - теракти в Єгипті та Тунісі, а також крах ринку в Туреччині.

Зазначимо, що Monarch Airlines здійснює перевезення в основному в Єгипет, Грецію, Кіпр, Туреччину та інші курортні країни Середземномор'я. У компанії працюють більше 2 тис. співробітників.

Нагадаємо, раніше німецька авіакомпанія Lufthansa запропонувала викупити збанкрутілу Air Berlin за 200 млн євро.

За інформацією видання, Lufthansa також готова взяти на себе 100 млн євро витрат на перехідний період. При цьому між підписанням договору про продаж Air Berlin і здійсненням угоди може минути три місяці.