ua en ru

У Британії відбувся дипконфлікт з Молдовою через візит в Лондон чиновників Придністров'я

У Британії відбувся дипконфлікт з Молдовою через візит в Лондон чиновників Придністров'я Фото: Великобританія (telegraph.co.uk)

Главу Придністров'я прийняли в британському МЗС

Великобританія і Республіка Молдова опинилися на межі дипломатичного скандалу через візиту в Лондон чиновників невизнаної держави Придністровська Молдавська Республіка. Про це повідомляє NewsMaker.

"Глава Придністров'я Вадим Красносельський відвідав з візитом Великобританію. Делегацію, до якої входили голови придністровського уряду і зовнішньополітичного відомства Олександр Мартинов і Віталій Ігнатьєв, прийняли також у британському Міністерстві закордонних справ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Красносельський також виступив в Оксфорді з лекцією про "історико-правові основи державності ПМР". У свою чергу, Кишинів раніше просив Лондон не приймати придністровських чиновників на офіційному рівні.

Крім того, повідомлення про візит до Лондона придністровських чиновників з'явилося на сайті лідера Придністров'я. Так, 18 червня 2017 року спікер парламенту Молдови Андріан Канду повідомив, що МЗС Молдови перевірить інформацію про візит представників Придністров'я в Лондон і з'ясує, чому було грубо порушено міжнародне право.

У свою чергу, посольство Великобританії в Молдові виступило з роз'ясненнями з приводу зустрічі, в яких зазначило, що Красносельський зустрічався з додатковим директором у справах Східної Європи та Центральної Азії британського МЗС Ніколою Полліттом, а візит "кількох політичних представників" з Придністров'я в Лондон був "не офіційним, а приватним" У дипмісії підкреслили, що позиція Лондона з приводу Придністров'я залишається незмінною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву премьер-міністра Молдови Андріана Канду, що російські дипломати, які були вислані з країни, часто допускали грубі порушення правил дипломатії.