ua en ru

У Британії мають намір вивести безпілотні авто на дороги країни до 2021 року

У Британії мають намір вивести безпілотні авто на дороги країни до 2021 року Фото: Філіп Хеммонд (flickr.com-foreignoffice)

Британія виділить 84 млн євро на розробку штучного інтелекту і безпілотних авто

У Великобританії мають намір вивести безпілотні автомобілі на дороги країни до 2021 року. Про це повідомляє DW.

"Офіс міністра фінансів Великобританії Філіпа Хеммонд опублікував фрагменти проекту держбюджету, який передбачає інвестиції в розвиток безпілотних авто, технології зв'язку 5G і станції підзарядки електромобілів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Британія виділить близько 84 млн євро на розробку штучного інтелекту і безпілотних автомобілів, які повинні з'явитися на дорогах країни вже 2021 року.

Відзначається, що про це Хеммонд повинен оголосити в промові, присвяченій державному бюджету в середу, 22 листопада 2018 року.

Так, за оцінками уряду, обсяг коштів в індустрії безпілотних авто до 2035 року зросте до більш ніж 30 млрд євро. Масове використання безпілотних авто зажадає розвитку технології зв'язку 5G. На це уряд планує виділити понад 170 млн євро.

Крім того, британський уряд оголосить про виділення грошей компаніям, які планують встановити станції підзарядки для електромобілів по всій країні. Британці, які придбають електромобіль, також можуть розраховувати на компенсацію від уряду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Intel випустить 100 безпілотних автомобілів для тестування в Сполучених Штатах Америки і Європі.