ua en ru

У Британії почали три нових розслідування проти російського телеканалу Russia Today

У Британії почали три нових розслідування проти російського телеканалу Russia Today Фото: логотип телеканалу Russia Today (rt-(facebook.com-RTnews)

Раслледования стосуються ефірів від 26 квітня і 4 травня, а також політичного шоу Crosstalk від 20 квітня

Британський регулятор Ofcom відкрив три нових розслідування щодо вмісту російського пропагандистського телеканалу Russia Today (RT). Про це повідомляється на сайті Ofcom.

Як повідомляється, розслідування стосуються новинних програм, які виходили 26 квітня і 4 травня, а також політичного ток-шоу Crosstalk від 20 квітня.

В повідомленні регулятора наголошується, що сам факт розслідування не означає, що мовник зробив якесь порушення.

Зазначимо, що в квітні Ofcom почав розслідування з семи епізодів, пов'язаних із висвітленням подій навколо отруєння шпигуна Сергія Скрипаля, запідозривши RT в порушенні принципів об'єктивності. Телеканалу загрожував відгук ліцензії, однак 13 травня регулятор заявив, що RT зможе продовжити роботу у Великобританії.

Російські влади на тлі розслідування пригрозили тим, що британські ЗМІ не зможуть працювати в Росії, якщо RT позбудеться ліцензії у Великобританії.

з 2011 року, коли RT почав працювати у Великобританії, Ofcom виявив 15 випадків порушення правил мовлення. У двох з них від телеканалу зажадали опублікувати результати розслідувань.

Нагадаємо, e листопаді минулого року в МЗС Росії заявили, що планують прийняти відповідні заходи у відношенні американських ЗМІ, що працюють в Росії, у випадку продовження тиску на російський телеканал RT в США.